επικοινωνία unnamed  321  290  267  dgd

banner11

Υποδοχή Λειψάνων και Δισαρχιερατική Αγρυπνία στην Ι. Μ. Κορίνθου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχθηκε χθες Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017, η πόλη της Κορίνθου αποτμήματα εκ των Ι. Λειψάνων των Αγίων Λεωνίδου και των επτά Αγίων Γυναικών, Χαριέσσης, Γαληνής, Νίκης, Καλίδος, Νουνεχίας, Βασιλίσσης και Θεοδώρας, τα οποία και προσεκόμισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Αμέσως μετά την υποδοχή που πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου, ακολούθησε Ι. Αγρυπνία προς τιμήν των Αγ. Αποστόλων Συνεργών του Απ. Παύλου στον καταρτισμό της Αγίας Εκκλησίας της Κορίνθου και η δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και συνιερουργούντος του σεπτού Ποιμενάρχου κ. Διονυσίου.

Στην Ι. Αγρυπνία έψαλαν Μοναχές εκ των Ι. Μονών και Ησυχαστηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως ενώ πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Αργολίδος απευθυνόμενος προς τους αγρυπνήσαντες πιστούς, αναφέρθηκε στην κοινωνία των ανθρώπων, που δυστυχώς, όπως φαίνεται, βαδίζει από το κακό στο χειρότερο παίρνοντας την μορφή ζούγκλας και καθώς η κοινωνία μας αποτελείται από όλους εμάς οφείλουμε να την μετατρέψουμε σε «θεία» κοινωνία κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν έχουμε πρότυπα και οδηγούς τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον σεπτό Ποιμενάρχη για την δυνατότητα να συμμετάσχει στις εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Απ. Παύλου και να έρθει σε επαφή με την Τοπική μας Εκκλησίας.

Αντευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον άγιο Αργολίδος για την τιμή που επεφύλαξε στην Ι. Μητρόπολή με το να μεταφέρει αποτμήματα εκ των Ι. Λειψάνων των Αγίων Λεωνίδου και των Μαρτυρησάντων Αγίων Γυναικών, ώστε να παραμείνουν Αυτά εις το διηνεκές προς αγιασμό της Τοπικής Εκκλησίας και να συμπεριληφθούν στην χωρία των Κορινθίων Αγίων.

ΓΩΝΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού