επικοινωνία unnamed  321  290  267  dgd

banner11

Νέα επιδείνωση του καιρού προαναγγέλλει η ΕΜΥ

9226

Με έκτακτο δελτίο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για νέα επιδείνωση του καιρού από τη νύχτα της Κυριακής στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές (κυρίως σε θαλασσιές - παραθαλάσσιες περιοχές), τα χιονιά στα ορεινά - ημιορεινά και από αύριο, Δευτέρα, και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά περιόδους:

- από τη νύχτα σήμερα Κυριακή έως αύριο Δευτέρα σε όλη τη χώρα και κυρίως στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Hπείρου, τη Στέρεα Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Aπό την Τρίτη έως την Πέμπτη κατά τόπους στη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Aιγαίου και πιθανώς και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χωρά.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

- από τις βραδινές ώρες της Κυριακής στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), της κεντρικής και ανατολικής στερεάς, της Εύβοιας και από τη νύχτα και σε περιοχές της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα.

- από τη Δευτέρα χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν κατά περιόδους σε όλα τα ορεινά - ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και πρόσκαιρα της Θεσσαλίας.

Την Πέμπτη σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια από αύριο Δευτέρα. Παγετός θα σημειωθεί τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΓΩΝΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού