Οι συνεργάτες μας

                                       kalinikos TELIKO 15               7777              TELIKH ORISTIKO STEFANOS

                                       afentaki teliko              KAT IVAN BAS               Skontzos Telek           

banner11

Βίντεο

242   344   programmaakolouthiwn

239     237     GetAttachment

imkby teliko  PI1  VIMA  DHMOS TELIKOS12345   

Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές… ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης

1113

Ο Δήμος Βύρωνα για άλλη μια φορά πρωτοπόρος και καινοτόμος, ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες το Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης ώστε να αναδείξει τους δικούς του πρωταθλητές με μεγάλο νικητή την ευαισθητοποίηση των παιδιών, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα.

Στο Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης συμμετείχαν όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες του Δήμου (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), με κεντρικό σύνθημα «Συμμετέχω, Προστατεύω, Ανακυκλώνω». Το επόμενο πρωτάθλημα ανακύκλωσης των σχολείων θα πραγματοποιηθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (2016-17).

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε για τη συγκεκριμένη πετυχημένη πρωτοβουλία του Δήμου: “Νιώθω ιδιαίτερη χαρά για τη συμμετοχή των παιδιών στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος μας. Για μένα είναι όλοι τους πρωταθλητές. Ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς τους, στους διευθυντές των σχολείων και στους γονείς που “αγκάλιασαν” με ιδιαίτερη θέρμη αυτή την πρωτοβουλία. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η υιοθέτηση φιλικής στάσης απέναντι στο περιβάλλον (ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης) στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες αυτής της πόλης. Ο Δήμος Βύρωνα, πρωτοπόρος και σε αυτόν τον τομέα, επιθυμεί την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών ώστε η υπόθεση «περιβάλλον» να γίνει υπόθεση όλων μας και όχι λίγων. Για αυτό το λόγο, εκτός από το πρωτάθλημα ανακύκλωσης, ο Δήμος Βύρωνα σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και τις ομάδες περιβάλλοντος, θα διοργανώσει συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις με θέμα την ανακύκλωση, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ας αλλάξουμε τον κόσμο, αλλάζοντας το περιβάλλον μας. Η εναλλακτική διαχείριση αποβλήτων ή αλλιώς ανακύκλωση έχει πολλά οφέλη. Αναφέρω ενδεικτικά την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας προσφέροντας οικονομικά οφέλη αφού δε χρειάζεται η εισαγωγή πρώτων υλών, τη μείωση των αστικών αποβλήτων, την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας κ.α.

Τα αποτελέσματα* του Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης είναι τα εξής:

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1ος 2ος 3ος
9ο (87,54) 4ο (32,73) 7ο (25,81)

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα  (Θυμάτων Πολέμου 27)

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ος 2ος 3ος
1ο (38,93) 3ο (10,88) Καρέα (8,55)

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα (Γ. Γεννηματά 34)

ΛΥΚΕΙΑ

1ος 2ος 3ος
3ο (10,08) 1ο (4,42) Καρέα (3,64)

Πρωταθλητής αναδείχθηκε το 3ο Λύκειο Βύρωνα (Ταταούλων 2)

*Η μονάδα μέτρησης των αποτελεσμάτων ήταν η σακούλα, δηλαδή ο όγκος της. Η βαθμολογία πραγματοποιείται με βάση τον όγκο των υλικών που έχουν συλλεχθεί, αφού (ο όγκος) διαιρεθεί με τον αριθμό των μαθητών του κάθε σχολείου. Το αποτέλεσμα της διαίρεσης είναι οι πόντοι που κερδίζει το σχολείο. Παράδειγμα: 10 σακούλες / 135 μαθητές= 7 πόντοι.

Τα αποτελέσματα του Πρωταθλήματος Ανακύκλωσης αναρτήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας αναλυτικάστην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Βύρωνα (http://www.dimosbyrona.gr) και πιο συγκεκριμένα στο σύνδεσμο (http://www.dimosbyrona.gr/sch-anak/).

  • Προεπιλογή
  • Τίτλος
  • Ημερομηνία
  • Τυχαία
Περισσότερα / Πατήστε το SHIFT πλήκτρο για φόρτωση όλων Φόρτωση Όλων

Εκκλησιαστικές ειδήσεις

ΓΩΝΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού