επικοινωνία unnamed  321  290  267  dgd

banner11

Ο Ακάθιστος Ύμνος μπροστά στην Παναγία την ''Προσφυγοπούλα''

Σε κλίμα μεγάλης κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Βύρωνος η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλίνικου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

 

Στο κήρυγμά του ο Άγιος Ιεροκήρυκας είπε: ''Με την πίστη μας, με την αρετή μας, με την αγάπη μας, την ευγνωμοσύνη μας και με τις ευχαριστίες μας προς την Κυρία Θεοτόκο στεκόμαστε και πάλι έμπροσθεν της, έχοντας γονατίσει με το σώμα αλλά και με την ψυχή μας και έχοντας εις τους οφθαλμούς μας δάκρυα, δάκρυα ευγνωμοσύνης, δάκρυα χαράς για το πανσεβάσμιο πρόσωπό της''.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Άγιος Ιεροκήρυκας τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μπροστά σε ένα σπάνιο Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της ''προσφυγοπούλας'' το οποίο ήρθε στον Ιερό Ναό μαζί και με άλλα Ιερά κειμήλια από την Μικρά Ασία και τον ξεριζωμό τον Ελλήνων το 1922 και το οποίο ύστερα από απόφαση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου αλλά και του Προϊσταμένου αυτού Πρωτοπρεσβυτέρου Στεφάνου Κωστοπούλου είναι η πρώτη φορά που ετέθη σε προσκύνημα από το 1925 όπου και θεμελιώθηκε ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα.

Για να ακούσετε το κήρυγμα του Αγίου Ιεροκήρυκος πατήστε εδώ

prosfigopoula-1

prosfigopoula-3

 

ΓΩΝΙΑ ΜΙΚΡΩΝ ΦΙΛΩΝ

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Λεμεσού